BAHAN-BAHAN :
  • 300 gm udang
  • 1 biji buah tomato - dihiris
  • 1 biji bawang besar - dimayang
  • 1 batang kulit kayu kulit manis
  • 2 tangkai bunga lawang
  • 1 tangkai daun kari
  • 5 sudu besar minyak
  • 1 sudu besar serbuk kari daging
  • 1 sudu besar serbuk cili jenama BABAS
  • 1/2 cawan air
  • 6 biji bawang putih - ditumbuk lumat
  • 2 cm halia - ditumbuk lumat


CARA MENYEDIAKAN :
  1. Panaskan minyak dalam kuali dan tumis bawang,kayu kulit manis,bunga lawang dan daun kari sehingga bawang garing dan berbau wangi.
  2. Kemudian,masukkan bawang putih serta halia dan goreng lagi sehingga garing.
  3. Masukkan air,serbuk kari dan serbuk cili serta bahan perasa.Kacau sehingga rata.
  4. Akhir sekali,.masukkan udangserta buah tomato. Kacau lagi biar sebati.
  5. Sedia untuk dihidang.